Antoinette Verbree

Antoinette Verbree werkt al twintig jaar als cameravrouw/camjo voor nagenoeg alle landelijke omroepen van Nederland en is een vakvrouw pur sang. Deze perfectionist weet met haar creatieve beelden iedere keer weer haar kijkers te fascineren. Ze zet de omgeving naar haar hand en weet uit iedere camera het onderste uit de kan te halen. Inmiddels deelt ze haar schat aan ervaring al meer dan tien jaar met haar cursisten.

Arend Hulshof

Arend Hulshof werkt als eindredacteur voor het Financiële Dagblad en was acht jaar werkzaam als hoofdredacteur van het mensenrechtenblad Wordt Vervolgd van Amnesty International. Hij publiceert over AI en geeft trainingen aan bedrijven, organisaties en universiteiten. 

 

Arnold Kijk in de Vegte

Met ruim 15 jaar ervaring weet Arnold precies wat het vak van editor inhoud. Door voorbeelden en beeldmateriaal uit de praktijk te gebruiken geeft hij je inzicht in de basisprincipes van het monteren met Premiere Pro.

Als editor was Arnold betrokken bij  programma’s als Geubels en de Hollanders, (RTL4), Experimensen (AVROTROS), Anna’s Brains ((VPRO) en Half Holland Dakloos (VPRO).

Verder werkte hij voor De Wereld Draait Door en verschillende documentaires.

Arnold Schonewille

Programmamaker en trainer Arnold Schonewille werkt al vele jaren met de verborgen camera! voor programma’s als Undercover in Nederland, Kassa en Opgelicht?! Naast zijn werk als programmamaker heeft Arnold een eigen recherchebureau.

Barbara Kuipers

Reality tv beheerst al jaren ons tv scherm. Maar hoe maak je goede reality eigenlijk? Wat zijn de voorwaarden voor een kijkcijferkraker en welke keuzes maak je als programmamaker?

Barbara Kuipers werkte voor talloze bekende reality programma’s en is de schrijfster van het spraakmakende boek Niet te filmen! Inmiddels maakt zij als eindredacteur programma’s voor de KRONCRV.

Televisieprogramma’s en documentaires waarin mensen gefilmd worden in een ongeregisseerde situatie zijn al zo oud als de televisie zelf. Barbara weet als geen ander hoe deze werkelijkheid vast te leggen.

Bart Nelissen

Bart is een zeer ervaren regisseur van tv programma’s als Vroege vogels, Jules unlimited en Kinderen voor kinderen. Daarnaast is Bart werkzaam als opdrachtfilmer voor bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen. Bart is gespecialiseerd in het vertalen van complexe onderwerpen als gedrag, beleid of wetenschap in concrete beelden en verhaallijnen.

Brecht van Hulten

Brecht van Hulten is als presentatrice bekend geworden van tv programma’s als Kassa en het Jeugdjournaal. Wat mensen nog niet weten is dat er ook een uitstekende trainer in haar schuilt. Aan passie, kennis en enthousiasme geen gebrek. Brecht verzorgt voor Character Training presentatie- en interview trainingen.

Frénk van der Linden

Freelance journalist Frénk van der Linden, werkt voor onder meer de NTR-radio (Kunststof), KRO/NCRV-televisie (Brandpunt) en de Volkskrant. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze vlijmscherpe interviews, reportages en documentaires. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor vraaggesprekken in NRC Handelsblad.

Gerard Cevaal

De zeer ervaren Editor Gerard Cevaal heeft al talloze cursisten wegwijs gemaakt op het montage systeem AVID. In twee dagen kun je zelf je eerste montage maken.“In een wereld vol wegwerpbeeldcultuur werk ik als editor graag aan mooie en menselijke films. Films met inhoud en visuele rijkdom, die met zorg worden gemaakt.” “Ik haal veel plezier uit het overdragen van mijn jarenlange praktijkervaring aan andere makers en editors.

Ruben Verweij

Als zeer ervaren programmaker en editor heeft Ruben talloze tv programma’s gemaakt. In twee dagen maakt hij je wegwijs op het montage systeem AVID. “Monteren is intens dansen met je beelden”

Henk Harding

Henk Harding is hoofd trainingen van Character-training. Als journalist/tv-regisseur maakt hij tv-documentaires, reality- en jeugdprogramma’s. Zijn trainingen zijn zeer praktijk gericht met veel persoonlijke aandacht voor de cursist. Door zijn doelgerichte aanpak is een cursist na drie dagen in staat zelfstandig een professioneel item te filmen.

HENRICO PRINS

Henrico werkt bij RTL Nieuws. Hij schreef jarenlang voor de Volkskrant en tal van andere bladen en websites. Hij is een zeer ervaren eindredacteur die coaching en training altijd voorop heeft gesteld. Hij begeleidt zowel aanstormend talent als ervaren mensen die op zoek zijn naar verbreding.

Karin Douma

Karin Douma is tv en radio presentatrice, trainer en heeft jarenlang de voice-overs verzorgd bij RTV-NH. Karin doet ook veel voice-overwerk voor Soundfocus. Daarnaast presenteerde ze bedrijfsfilms voor onder andere Ahold, KNP en Renault Nederland.

Door haar ervaring weet ze precies hoe je bij de kijker binnenkomt. Karin kijkt vooral naar jouw persoonlijke kracht. Waar liggen jouw sterke punten? Hoe kan je die nog beter uit de verf laten komen? Zodat je boodschap straks nog duidelijker overkomt.

Mike Warmels

Een goed verhaal kun je op minstens tien manieren vertellen. Programmamaker Mike Warmels is een meester in storytelling en het maken van de juiste keuzes.

Trainer Mike Warmels maakte talloze tv programma’s en documentaires. Hij is o.a. winnaar van de ICVM Crown Award, een prestigieus TV beeld en de Prix Jeunesse.

Wil je aan de slag met een (bedrijfs)film, documentaire, artikel of boek? Award winning programmamaker en regisseur Mike Warmels is een meester in storytelling. Mike: “In deze online training zet ik de deur open naar de kunst en de vaardigheid van storytelling

Matthijs Holtrop

Matthijs Holtrop werkt als nieuwsverslaggever voor het NOS Radio 1 Journaal en verschillende regionale omroepen. Zijn podcasttrainingen
gaan verder dan het opnemen van een gesprek. Microfoongebruik, storytelling en interview-technieken zijn vaste onderdelen in zijn training.

In korte tijd leer je hoe je met audio de sfeer kan creëren die jij graag wil overbrengen.

Martijn Bink

NOS verslaggever Martijn Bink informeert iedere dag een groot publiek. In zijn zoektocht naar nieuws en de waarheid interviewt hij duizenden mensen.

Als verslaggever deed Bink verslag van verschillende grote nieuwsgebeurtenissen. Zoals de moord op Theo van Gogh in 2004 en de crash van Turkish Airlines-vlucht 1951 in 2009. In januari 2015 was Bink getuige van de gijzelingsactie door Tarik Z. in een studio van de NOS. Hij filmde met zijn mobiele telefoon de overmeestering van Z. door de politie.

Naast zijn werk als verslaggever voor het journaal doet hij sinds 2016 jaarlijks verslag van het bezoek van de koninklijke familie op Koningsdag. Ook is hij een van de verslaggevers in de speciale Bevrijdingsjournaals die de NOS in 2019 en 2020 uitzendt ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding.

In 2006 won Bink samen met collega Jikke Zijlstra de journalistieke prijs De Tegel met een item over valse diploma’s.

Piet de Blaauw

Trainer en programmamaker Piet de Blaauw is de maker van aansprekende documentaires als: De twee gezichten van Aboutaleb, Rusland en de MH17, De Sobibor Tapes en Het Gedoogdrama. De Sobibor tapes was de derde best bekeken documentaire van 2022.

Tako Rietveld

Tako is de eerste Kindercorrespondent ter wereld. Hij laat de stem van de jeugd horen in de media en op zoveel mogelijk andere plekken. Ruim tien jaar lang was Tako verslaggever voor het NOS Jeugdjournaal, waar hij reportages maakte over groot en klein nieuws, altijd met de jeugd in de hoofdrol. In 2015 startte hij als Kindercorrespondent om het belang van jeugdjournalistiek verder uit te dragen en uit te breiden.