E-learning

Overzicht van onze trainingen

Online Storytelling (English)

Professional filmers know that good content is created before even a single frame of film has been shot. Developing a good storyline is key to a successful production process. Do you have the ambition to create a film for TV or internet? If so, the E-learning Online...

Lees meer

Online video training

Professional filmers know that good content is created before even a single frame of film has been shot. Developing a good script is key to a successful production process. Are you a communication professional looking for ways to strengthen filming skills within your...

Lees meer

Online video training (English)

Professionele programmamakers weten dat kwalitatief goede films gemaakt worden voordat er nog maar een shot geschoten is. Het maken van een goed script staat in het maakproces centraal. Wil je: je eigen bedrijfsvideo maken? Een mooie human interest film of een...

Lees meer

Professioneel filmen op je smartphone

De camera in je Smartphone is tegenwoordig van zo’n hoge kwaliteit dat je er professionele films mee kunt maken. Deze E-learning vloggen is een uitkomst voor iedereen die met communicatie werkt en via Social Media zijn boodschap wil verspreiden. Na afloop van de...

Lees meer

Online storytelling

Heb je de ambitie een film voor tv of internet te maken? Dan is de E-learning Online Storytelling een echt aanrader. Award winning programmaker Mike Warmels leert je de basiselementen van een goed verhaal. Waar moet je vooral op letten als je een idee hebt voor een...

Lees meer

Maak kennis met onze trainers

Frénk van der Linden
Frénk van der Linden

Journalist

Martijn Bink
Martijn Bink

Verslaggever

Rudy Bouwma
Rudy Bouwma

Verslaggever

Henk Harding
Henk Harding

Regisseur

Antionette Verbree
Antionette Verbree

Cameravrouw

Mike Warmels
Mike Warmels

Programmamaker

Tako Rietveld
Tako Rietveld

Verslaggever

Barbara Kuipers
Barbara Kuipers

Programmamaker

Arnold Kijk in de Vegte
Arnold Kijk in de Vegte

Editor

Bart Nelissen
Bart Nelissen

Regisseur

Wim Koenen
Wim Koenen

Animatie

Gerard Cevaal
Gerard Cevaal

Programmamaker

Jeff Wolters
Jeff Wolters

Regisseur

Karin Douma
Karin Douma

Presentatrice

Piet de Blauw
Piet de Blauw

Programmamaker

Robert Daverschot
Robert Daverschot

Dagvoorzitter

Wat zeggen anderen

Marijn Schilders - KRO / Spoorloos

“Lara Rense is enthousiast, scherp, inhoudelijk sterk, motiverend, goed voorbereid, goede feedback, prettig in omgang en zeer betrokken. Heb erg veel van haar geleerd. Heel fijn.”

Rudy Bouma – verslaggever Nieuwsuur

“Cursusleider Henk Harding heeft me op een toegankelijke manier kennis laten maken met het camjo vak. Sindsdien heb ik voor NOVA en Nieuwsuur vele reportages alleen gedraaid. Zelfs mijn collega’s valt het verschil vaak niet op. Het stelt me in de gelegenheid langer in het buitenland te draaien zonder de druk van hoge kosten.”

Sabine Smit – Zapplive

“Wat een leerzame cursus! Toegankelijk en een prettige leraar uit de praktijk die je in korte tijd veel bijbrengt. Verder een fijne locatie waar je prettig en rustig kan oefenen met interview- en videotechnieken.”

Suzan Hilhorst – Verslaggever VARA

“Ik heb zowel de cursus camjo voor beginners als gevorderden gedaan, en was na elke cursus weer verbaasd over hoeveel je in zo’n korte tijd kunt leren. Na de beginners cursus was ik in staat om zonder camerateam op pad te gaan en zelf te filmen.”

Wendy Wijnen – Redactie Pauw en Witteman

“Wat mij erg aanspreekt is de afwisseling tussen theorie en praktijk; met wat je leert, ga je direct aan de slag. Ook is het fijn dat je zelf kunt aangeven wat je in de cursus wilt leren. Dat samen met de professionele en ervaren cursusleider maakt het voor mij een zinvolle cursus waar ik veel inspiratie uit heb gehaald.”

Maarten Hagg – EO

“Ik kan de interview cursus van Lara Rense aanbevelen. Lara heeft een prettige coachende rol en is goed in staat om in het oog te houden wat de persoonlijke doelen van de cursisten zijn, en ze daarop aan te sturen.”

Monique van Miltenburg – Het Verschil

“Ik ben enthousiast. De interview cursus van Lara Rense heeft een goede opbouw. Een prima mix tussen praten, dingen laten zien en dan zelf aan de slag gaan.”

Martijn Bink – Verslaggever NOS

“Tegelijkertijd filmen, interviewen, regisseren en het geluid en licht in de gaten houden, oftewel het edele ambacht van de camjo. Het blijft een van de ingewikkeldste vormen van TV-NOS journalistiek. Dan is het fijn dat er mensen zijn als Henk Harding, die je de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Ik denk nog vaak aan zijn tips en tricks en heb er nog altijd profijt van.”

Alexander Pleizier - EO

“De DSLR cursus zit vol met praktijkoefeningen. Afwisselend, veel nieuws geleerd, prettige docent. Na de cursus heb je genoeg vertrouwen om zelf te gaan draaien.”

Leender de Keijzer – EO

“Ik vind de DSLR curus een zeer complete cursus. Het was veel praktijk en veel oefenen met het maken van shots. Daar ben ik zeer tevreden over.
David is een enthousiaste en ervaren cameraman en weet dit prima over te brengen.”

Hanneke Bakker – Vara

“De cursus storytelling leert je op een andere manier te denken. Ik heb in korte tijd ontzettend veel geleerd. Verder ben zeer tevreden over cursusleider Mike (Warmels), hij brengt eea enthousiast en met veel verve over!”

Harro Brouwer – Verslaggever NOS Nieuws

“Henk heeft jarenlange ervaring als camjo en weet dat op een prettige en no-nonsense manier over te brengen. Gericht op de praktijk. Ik had al ervaring als camjo, maar kreeg nog veel nuttige tips tijdens de cursus voor gevorderden.”

Bram de Waal – Verslaggever Altijd Wat! (NCRV)

“De camjo cursus die ik heb gevolgd bij Character is een echte aanrader. In afwisselende lessen met interessante en leuke oefeningen leer je snel hoe je moet filmen als camera journalist.”

Cathelijn Felet – Verslaggever Kassa (VARA)

“Voor zowel de heldere technische kennis van de camera als hoe je het beste een verhaal kan vertellen, heb ik veel gehad aan deze cursus. Het heeft mij een zeer goede basis gegeven en is echt een aanrader voor iedereen die zich wil specialiseren in het werk als camjo.”

Saskia Adriaens – Verslaggever Altijd Wat! (NCRV)

“Ik vond de camjo cursus door Henk erg inspirerend en leerzaam. Op een speelse manier leerden we de technische kneepjes van de camera. Leuker nog waren de praktijkoefeningen. We konden Henk gelukkig altijd bellen als we vastliepen (meestal techniek!). En hij was zeker niet beroerd om ons van handige tips en trics te voorzien!”

Ben Jebbink – verslaggever KRO Spoorloos

“Vier jaar geleden heb ik een cursus gevolgd om met een camera zelf een item te kunnen filmen en produceren. Had niet gedacht dat dit met één cursus haalbaar was. Bleek wel degelijk het geval. Was een ‘eye-opener’ en zeer leerzaam. Ik heb er als programmamaker na twintig jaar regie ervaring nog altijd profijt van.”

Paul Keyzer – Rekel Producties

“Drie mensen van Rekel hebben een camjo cursus gevolgd bij Henk.
Henk weet op een professionele, ongedwongen en inspirerende manier zijn kennis over te brengen. Deze kennis ligt nu mede aan de basis van waar Rekel nu staat.”

Sabine Smit – Zapplive

“Wat een leerzame cursus! Toegankelijk en een prettige leraar uit de praktijk die je in korte tijd veel bijbrengt. Verder een fijne locatie waar je prettig en rustig kan oefenen met interview- en videotechnieken.”

Marieke Harking – Man bijt hond (NCRV)

“Aanrader! In korte tijd leer je zelfstandig draaien en hoe je een uitzendbaar item maakt.”