Interview

Ras interviewer Frenk van der Linden dompelt je onder in de kunst van het interviewen. Aan het eind van deze training ben je, door zijn persoonlijke aanpak, een betere interviewer en heb je een stijl gevonden die bij je past.

Alle facetten van een goed vraaggesprek komen tijdens deze cursus aan bod: luisteren, doorvragen, verleiden, anticiperen, sturen en natuurlijk timing, interactie en… stilte. Welke praktische instrumenten zijn er om door het schild van een getrainde woordvoerder heen te breken? Wat doe je als je gast geen antwoord geeft? En hoe laat je je gesprekspartner tot zijn recht komen?

Een goede interviewer heeft meerdere middelen om zijn doel te bereiken en dat doel kan per gesprek verschillen. Dus nemen we de diverse interviewdoelen en -stijlen door. We behandelen het confronterende kruisverhoor tot aan een boeiend human interest gesprek.

Op dag twee van de training interview je een interessante gast. Vaak zijn dat mensen werkzaam in de media zoals Martijn Bink, Derk Bolt of Eric Arends. Het door jou afgenomen interview wordt gefilmd en achteraf uitvoerig geanalyseerd. We kijken samen of je de vooraf behaalde doelen hebt gerealiseerd en waar het goed of fout ging. Na het volgen van deze training ga je vol vertrouwen toekomstige interviews of gesprekken in.

Bijzonderheden

1 dag mogelijk op aanvraag

Cursus data

  • 4 + 11 okt
  • 25 + 29 nov
Frénk van der Linden
2 dagen € 1125 excl. btw