Online schrijven

Dankzij internet is een totaal nieuwe generatie lezers opgestaan. We leven in een digitale wereld waarin woord en beeld hand in hand gaan. Een uitgekiende strategie in combinatie met een goede woordkeuze is nodig om zoveel mogelijk bezoekers/lezers aan je te binden.

Op de Online schrijven cursus leer je effectief en slim teksten schrijven voor websites en Social Media. Je maakt kennis met de elementaire copywriters-vaardigheden die je nodig hebt om je producties op Social Media vleugels te geven. We laten je zien hoe je zelf de inhoud van je online-toolbox bepaalt, toegespitst op jouw werk, je achtergrond en de kennis die je al hebt. En natuurlijk leren we je hoe je kunt zien of de lezer net zo veel plezier heeft van je werk als jij.

Daarnaast moet je voortdurend denken aan al die kanalen die je straks gebruikt om je stukje in de etalage te zetten. Hoe jaag je het aan op Facebook? Hoe werkt zoiets op Instagram? Heb je iets te zoeken op Snapchat? En wat betekent dat alles voor de verhouding tussen (bewegend) beeld en tekst?

De nieuwe lezer wil het naadje van de kous weten – maar zal onmiddellijk afhaken als hij niet geboeid wordt van begin tot eind. Je doelgroep is in principe onbegrensd en je wilt een zo breed mogelijk publiek aanspreken. De uitdaging is dus de internetbezoeker te verleiden vanaf de allereerste letter.

Bijzonderheden

Maximaal 6 personen / individuele- en incompany training mogelijk

Cursus data

  • Op aanvraag
Henrico Prins
1 dag € 360 excl. btw