Reality tv

Reality programma’s nemen al jarenlang een zeer prominente plaats in binnen het Nederlandse tv aanbod. Programma’s als Ik vertrek, Grenzeloos verliefd, Boer zoekt vrouw en Wie is de Mol (realitygame) zijn echte kijkcijferkrakers.

Maar hoe maak je reality eigenlijk? Hoe kun je als programmamaker de werkelijkheid sturen of naar je hand zetten? Waar let je op bij de casting? En hoe script je je verhaallijnen? Vragen waar je een antwoord op moet hebben voor je een aansprekend reality programma kan maken. Verder wordt er dieper ingegaan op de ethiek van het maken. Zijn er ethische grenzen en hoe bewaak je die?

Deze cursus wordt gegeven door de zeer ervaren reality maakster Barbara Kuipers. Zij is tevens de schrijfster van het boek Niet te filmen wat in het medialandschap nogal wat stof heeft doen opwaaien.

Training voor redacties mogelijk: Iedere redactie van een bestaand- of beginnend (Online) TV programma streeft naar een zo’n goed mogelijke uitzending. Om dat doel te bereiken is het belangrijk om tijd vrij te maken om te evalueren en reflecteren. Dit voorkomt herhaling van zetten en brengt een flinke dosis creativiteit naar boven. In deze training gaat Barbara Kuipers samen met uw redactie op zoek naar de perfecte uitzending door uw programma langs de meetlat van Reality Tv te leggen.

Bijzonderheden

Groepsgrootte: minimaal 3 – maximaal 6

Cursus data

  • 9 + 10 sept
  • Andere data groepen mogelijk
Barbara Kuipers
2 dagen € 890 excl. btw
3 dagen €1350 excl btw