CAMJO basic

We zijn trots op de Camjo TV-titels die we onder eigen vlag hebben geproduceerd. Door onze praktijk ervaring weten wij welke vaardigheden je nodig hebt om als camjo een professionele film te draaien.

Van een camjo wordt veel gevraagd: cameraman, geluidsman, regisseur en interviewer komen samen in één persoon. Voor de onervaren filmer is dit een veeleisende uitdaging. In deze praktijk training begeleiden we je stap voor stap naar het zelfstandig draaien van een professionele film. Aan het eind van deze cursus ben je in staat om een visueel aantrekkelijk camjo item te draaien.

Opbouw Camjo Basic training:

Dagdeel 1)

We behandelen de voor- en nadelen van het werken als een camjo. We bespreken de do’s en don’ts en sluiten de ochtend af met een eerste praktijkopdracht.

Dagdeel 2)

We concentreren ons op de techniek. Cameravoering en de inzet van audio worden uitvoerig behandeld. De eerste cursusdag wordt afgesloten met een praktijkoefening.

Dagdeel 3)

Er komt veel meer kijken bij camjo regie dan bij de itemregie voor een ENG cameraploeg. Tips en tricks.
Na de regie gaan we werken aan de perfecte interviewsetting. (o.a kadrering/focus/licht/audio/statief).

Dagdeel 4)

Praktijk opdracht. Je gaat als camjo een item draaien en het geleerde zoveel mogelijk in de praktijk brengen.

Dagdeel: 5)

Het gedraaide materiaal wordt kritisch geëvalueerd. De cursisten krijgen veel (praktische) feedback en de minpunten worden benoemd en besproken.

Dagdeel 6)

Met gerichte praktijk oefeningen pakken we de gesignaleerde minpunten aan. De cursist kan in een herkansing laten zien de stof volledig te beheersen.

Cursus data

  • 27 t/m 29 nov
  • 22 t/m 24 jan
Henk Harding
3 dagen € 1.150 excl. btw
(inclusief apparatuur)