CAMJO compleet

Bij Character Training geloven we in niet al te veel kletsen, maar gewoon doen. Aan het eind van deze cursus ben je in staat om zelfstandig een visueel aantrekkelijk item te draaien en monteren.

Van een camjo wordt veel gevraagd: cameraman, geluidsman, regisseur en interviewer komen samen in één persoon. Voor de onervaren filmer is dit een veeleisende uitdaging. In deze praktijk training begeleiden we je stap voor stap naar het draaien en monteren van een professionele film.

Dagdeel 1)

We behandelen de voor- en nadelen van het werken als een camjo. We bespreken de do’s en don’ts en sluiten de ochtend af met een eerste praktijkopdracht.

Dagdeel 2)

We concentreren ons op de techniek. Cameravoering en de inzet van audio worden uitvoerig behandeld. De eerste cursusdag wordt afgesloten met een praktijkoefening.

Dagdeel 3)

Er komt veel meer kijken bij camjo regie dan bij de itemregie voor een ENG cameraploeg. Tips en tricks.

Na de regie gaan we werken aan de perfecte interviewsetting. (o.a kadrering/focus/licht/audio/statief).

Dagdeel 4)

Praktijk opdracht. Je gaat als camjo een item draaien en het geleerde zoveel mogelijk in de praktijk brengen.

Dagdeel: 5 + 6)

Je leert monteren op AVID of ADOBE Premiere.

Dagdeel: 7+8)

Je gaat monteren met het op dagdeel 4 gefilmde materiaal.

Dagdeel 9)

Het gedraaide materiaal en de montage worden kritisch geëvalueerd. De cursisten krijgen (praktische) feedback en minpunten worden besproken.

Dagdeel 10)

Met gerichte praktijkoefeningen pakken we de gesignaleerde minpunten aan. De cursist kan in een herkansing laten zien de stof volledig te beheersen.

Cursus datum

  • Op aanvraag
Henk Harding
5 dagen € 2395 excl. btw