AI Media training

Niveau starters

Een video met je eigen Avatar in de hoofdrol. Fantasierijke foto’s die op jouw commando worden gemaakt. Een programma dat in enkele seconden teksten voor je produceert zonder taalfouten. Artificiële Intelligentie verandert de wereld van iedereen die met tekst en beeld werkt voor goed.

De ontwikkelingen rondom AI gaan razendsnel. Zo snel zelfs dat je als programmamaker, communicatiespecialist of online-consument het vaak niet meer bij kan benen. Hoog tijd dus voor een AI-media training.

Journalist en AI-watcher Arend Hulshof behandelt in deze praktijktraining een aantal baanbrekende visuele- en tekstuele AI- programma’s. Het is belangrijk om AI-programma’s en bots goed te begrijpen en beheersen voordat je er de waardevolle vruchten van kan plukken. Na het volgen van deze praktijktraining ben je weer goed op de hoogte en een aantal zeer bruikbare AI-skills rijker.

Binnen Character Training geloven we in niet te veel praten maar vooral veel zelf doen. Tijdens deze AI-media training vol waardevolle tips leer je efficiënt werken met AI programma’s als ChatGTP, Midjourney, ElevenLabs en Synthesia. Programma’s die zeer waardevol kunnen zijn op de werkvloer en ook daarbuiten.

In deze training gaan we natuurlijk ook in op de gevaren en valkuilen van Artificiële Intelligentie. Die robots kunnen (gelukkig) nog niet zonder de professionals. Ze produceren alles op basis van statistiek, hebben geen empathie met lezers en kijkers, of begrip over het onderwerp. Ze kunnen ook niet kritisch nadenken of interpreteren. Maar produceren intussen wel razendsnel content die er professioneel en foutloos uitziet. Hoe moeten de gebruikers zich daartoe verhouden?

Deze AI-Media training is een aanrader voor deelnemers die op de hoogte willen blijven over de razendsnelle AI ontwikkelingen en de ongekende mogelijkheden ervan willen verkennen. Of voor gebruikers die nog niet de gewenste resultaten uit hun AI programma’s weten te toveren.

De AI-Media training wordt gegeven door de journalist Arend Hulshof. Hij was acht jaar hoofdredacteur van het mensenrechtenblad Wordt Vervolgd van Amnesty International en werkt als eindredacteur bij Het Financiële Dagblad. Verder schrijft Hulshof artikelen over AI en geeft hij trainingen aan bedrijven, organisaties en universiteiten.

Cursus data

  • 4 sept
  • 4 nov
  • Bij aanmelding groepen andere data in overleg mogelijk
Arend Hulshof
1 dag
€ 480 excl. btw