ChatGPT voor gemeenten

ChatGPT voor Nederlandse Gemeenten: Verheldering, Voorzichtigheid en Privacy

De ChatGTP Gemeente training is speciaal ontwikkeld om lokale ambtenaren te ondersteunen in een tijdperk van snelle technologische vooruitgang. In deze praktijktraining informeren we de deelnemers over de snelle innovaties in kunstmatige intelligentie (AI) en hoe ze die, indien gewenst, efficiënt kunnen inzetten in hun dagelijkse werk. De belangrijkste leerdoelstellingen zijn:

1) ChatGTP: Hoe werkt het en wat is het precies?

2) Voorzichtige implementatie: hoe en wanneer kun je het efficiënt binnen uw gemeente gebruiken?

3) Bewustwording van kansen en gevaren.

AI Technologie: In deze training leggen we uit hoe AI-technologie werkt. Hoe je je vragen/opdrachten aan het bot het beste kan formuleren. Waar zo’n vraag aan moet voldoen, en hoe je die verder kan verfijnen als je niet direct het gewenste resultaat krijgt. Zonder de juiste vraagstelling kan ChatGPT namelijk met onbruikbare of zelfs onzinnige teksten op de proppen komen. Zonde van je tijd.

In de ChatGTP Gemeente training gaan we ook in op de gevaren en valkuilen van ChatGPT. Die robots kunnen (gelukkig) nog niet zonder de professional. We gaan samen met de groep dieper in op de volgende zaken:

Voorzichtige Implementatie: Hoewel de voordelen duidelijk zijn, is voorzichtigheid en kennis geboden bij de implementatie van ChatGPT/AI in de ambtelijke sfeer. Niet alle taken zijn geschikt voor automatisering, en eigenlijk is het altijd belangrijk dat mensen de uitkomsten blijven beoordelen.  Training kan ambtenaren voorzien van de nodige vaardigheden om onderscheid te maken tussen geschikte- en ongeschikte taken voor automatisering.

Bewustwording van kansen en gevaren: Het is belangrijk dat gebruikers bewust zijn van de potentiële kansen en de gevaren, zoals de mogelijke schending van privacy of het delen van vertrouwelijke gegevens.  Dit zal voorkomen dat ambtenaren te veel vertrouwen op automatisering in situaties waar menselijke beoordeling noodzakelijk is.

Trainer: Arend Hulshof werkt als eindredacteur voor het Financiële Dagblad en was acht jaar werkzaam als hoofdredacteur van het mensenrechtenblad Wordt Vervolgd van Amnesty International. Hij publiceert over AI en geeft trainingen aan bedrijven, organisaties en universiteiten. In deze praktijktraining onderzoekt hij samen met zijn cursisten hoe ChatGTP veilig en efficiënt kan worden toegepast op scenario’s binnen uw gemeente. De nadruk in deze training ligt dus op maatwerk.

Mogelijkheid voor continue Educatie: De AI technologie evolueert voortdurend, en daarom is het van belang dat ambtenaren een cultuur van continue educatie omarmen. Deze training kan, indien gewenst, onderdeel worden van een doorlopend educatief programma voor uw gemeente waarbij we ambtenaren informeren over de nieuwste relevante AI-ontwikkelingen.

Cursus data

  •  Op aanvraag

Aanmelding groepen en incompany training mogelijk

Arend Hulshof
1 dagdeel € 295 excl. btw pp
3 uur klassikaal