ChatGPT

Niveau starters

Kom je chronisch tijd tekort, en zou je er wel een persoonlijk assistent bij willen hebben die je 24/7 kan inschakelen? Volg dan nu de workshop ChatGPT van Character Training.

Sommigen vinden het een vloek, anderen een zegen. Feit is dat AI steeds zichtbaarder wordt op de werkvloer en binnen het medialandschap. Daarom is het zo belangrijk om een programma als ChatGPT goed te begrijpen en beheersen voordat je er de waardevolle vruchten van kan plukken. 

ChatGPT kan in enkele seconden teksten voor je produceren zonder taalfouten. Het kan je ruwe materiaal samenvatten, of foutloos vertalen. Bovendien kan ChatGPT meedenken over je interviewvragen en een invalshoek bij een verhaal. Als je de schrijfbot slim weet in te zetten bespaar je veel kostbare tijd en win je aan creativiteit.

In deze training leggen we uit hoe je je vragen/opdrachten aan het bot het beste kan formuleren. Waar zo’n vraag aan moet voldoen, en hoe je die verder kan verfijnen als je niet direct het gewenste resultaat krijgt. Zonder de juiste vraagstelling kan ChatGPT namelijk met onbruikbare of zelfs onzinnige teksten op de proppen komen. Zonde van je tijd. 

In de training gaan we ook in op de gevaren en valkuilen van ChatGPT. Die robots kunnen (gelukkig) nog niet zonder de professional. Ze produceren alle zinnen slechts op basis van statistiek, hebben geen empathie met lezers en kijkers, of begrip over het onderwerp waar ze over schrijven. Ze kunnen ook niet kritisch nadenken of interpreteren. 

Deze workshop is een aanrader voor deelnemers die de mogelijkheden van ChatGPT willen verkennen. Of voor gebruikers die nog niet de gewenste resultaten tevoorschijn weten te toveren.

De training ChatGPT in de Media wordt gegeven door de journalist Arend Hulshof. Hij was acht jaar hoofdredacteur van het mensenrechtenblad Wordt Vervolgd van Amnesty International en werkt nog altijd als eindredacteur bij Het Financiële Dagblad. Verder schrijft hij over AI en geeft hij trainingen aan bedrijven, organisaties en universiteiten. 

Cursus dagen

  • 11 juni (13:30 – 16:30)
  • 1 juli (09:30 – 12:30)
  • 4 sept (09:30 – 12:30)
  • 4 nov (09:30 – 12:30)
  • Bij aanmelding groepen andere data in overleg mogelijk
Arend Hulshof
1 dagdeel:
3 uur klassikaal
+ 1 uur online
Aanmelding groepen en incompany training mogelijk
€ 230 excl. btw